Sluiten
Vacature

Verzekerde zorg

In onze praktijk zijn er vier verschillende zorgprestaties mogelijk:

  • consult diagnostiek:
    de behandelaar onderzoekt wat er met je aan de hand is, welke problematiek er bij jou speelt;
  • consult behandeling:
    je gaat met de behandelaar in gesprek met als doel jouw problematiek hanteerbaar te maken;
  • intercollegiaal overleg: 
    de behandelaar vindt het voor de behandeling noodzakelijk om te overleggen met een externe collega;
  • reistijd: 
    als de behandelaar naar je toe moet komen;

Het tarief voor deze prestaties is afhankelijk van het beroep van jouw behandelaar en de duur van het consult. Bij deze vind je een tarievenlijst van de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit): https://zorgprestatiemodel.nza.nl/

Wat is zorgvraagtypering? 

Elke cliënt is uniek. Maar verschillende cliënten hebben wel gemeenschappelijke kenmerken. De zorgvraagtypering is een indeling van groepen cliënten aan de hand van de hoeveelheid en de ernst van hun klachten en problemen.

De zorgvraagtypering wordt gedaan door de regiebehandelaar. Hiervoor gebruikt hij of zij een vragenlijst genaamd HoNOS+ die de behandelaar zelf invult aan de hand van jouw klachten en problemen.

  • Zorgvraagtypen 1 tot en met 4:
    Behandeling binnen de generalistische basis-ggz
    Gemiddeld 6-7 sessies, maximaal 10-11 sessies
  • Zorgvraagtypen 5 tot en met 8 
    Behandeling binnen de gespecialiseerde ggz
    Meer dan 10-11 sessies

Belangrijk: 

  • We zijn per sessie gemiddeld 45 minuten met elkaar in gesprek. Daarnaast hebben we gemiddeld 15 minuten voorbereidings- en uitwerkingstijd nodig. Uitsluitend de behandeltijd declareren wij bij jouw zorgverzekeraar. 
  • We declareren wekelijks rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar. Hierdoor krijg je maandelijks een overzicht van je zorgverzekeraar met de gedeclareerde zorg.
  • Vanaf 1 januari 2022 wordt voor de GGZ het eigen risico per kalenderjaar aangesproken. Op het moment dat een behandeltraject over de grens van het kalenderjaar heen gaat, betaal je voor beide jaren het eigen risico.
  • CZ, VGZ en Zilveren Kruis (en de merken die hieronder vallen) hebben zogenaamde budgetplafonds gesteld. Hierdoor kunnen we mogelijk een beperkt aantal cliënten van deze verzekeraars in zorg nemen.
    Voor de vergoeding door de zorgverzekeraar is het belangrijk dat je bij het intakegesprek een verwijzing van jouw huisarts hebt.
  • Je kunt je afspraak tot uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen of wijzigen. Daarna kost het € 49,-

Voor meer informatie welke behandeling / stoornis binnen of buiten de Zorgverzekeringswet valt, verwijzen wij u graag middels onderstaande link naar de website van Zorginstituut Nederland. Ga naar het kopje 'DSM-5' en klik op het document met uitleg over 'Aanspraken geneeskundige GGZ’.

Bronnen